Skip to Content

Paxi.info

Jeg er ikke bange for døden

Tysk hule afslører spor om de første domesticerede ulve

Tysk hule afslører spor om de første domesticerede ulve

Be First!
by oktober 30, 2021 Historie

Forskere har fundet nye vigtige spor om de første tamme ulve og hunde.

En lille hule i Tyskland indeholdt adskillige gamle hundefossiler. De kunne pege på en mulig Oprindelse af alle moderne hunde. Forskere understreger dog, at dette fortsat er åbent for debat og yderligere bevis.

Hunde betragtes som det ældste domesticerede dyr i menneskets historie længe før mennesker overgik fra jæger-samlere til landbrug for omkring 10.000 år siden.

Gnirshhhle Hule
En lille hule kaldet Gnirshhhle i Hegau Jura-regionen i det sydlige Tyskland indeholdt et væld af hundefossiler. Nogle går tilbage til mellem 17.000 og 12.000 år gamle.

Således går de forud for andre gamle hundefossiler, der findes i Europa med 3.000 år.

Forskere gennemførte DNA-analyse på fossilerne, som omfattede hunde, ulve og rævrester. Fossilerne afslørede spor om dyrenes kostvaner. Mennesker fodrede tilsyneladende hjørnetænderne med en diæt med lavt proteinindhold.

Dr. Chris Baumann fra universitetet i Tbbingen sagde:

“Vi forbandt morfologi, genetik og isotopegenskaber, hvilket førte til opdagelsen af, at de undersøgte knogler stammede fra adskillige forskellige genetiske afstamninger, og at de nye genomer sekventeret fra prøverne dækker hele det genetiske interval fra ulv til husdyr.”

Tidligere undersøgelser har fundet tamme hjørnetænder to steder: Asien og Europa. Til sidst migrerede hunde fra Asien med mennesker, der stort set erstattede de vestlige domesticerede ulve. Tidligt sted af domesticerede ulve
Undersøgelsen antyder, at Hegau Jura var et “potentielt center for tidlig europæisk ulvedamme.”

“Den nuværende forskning er ikke i stand til at afslutte denne debat, men den genetiske mangfoldighed, der blev opdaget i det sydvestlige Tyskland, antyder, at de tidlige mennesker, der bor der, tamede og opdrættede dyr fra forskellige ulvestammer,” skriver Science Alert.

Ved at studere hunden og domesticerede ulvehaplotyper spores forfatterne den sidste fælles forfader. Utroligt nok eksisterede denne forfader for 135.000 år siden i Pleistocæn. Kunne dette antyde en mulig “øvre grænse” for de første domesticeringer?

Eksperter har længe foreslået, at de første hunde kan have afveget fra ulve så længe som 100.000 år siden. Det er dog generelt aftalt, at de første domesticerede hunde opstod for omkring 16.000 år siden i Europa og Sibirien, rapporterer Science Alert.

Det er klart, at der er en stor strækning mellem 100.000 og 16.000 år. Således er der meget at lære om domesticerede ulve.

Sibiriske Ulvehybrider
Indtil videre kommer den ældste fundne fossil, der betragtes som en mulig hundeforfader, fra Sibirien og stammer fra 30.000 år siden.

Fundet i en hule i Altai-bjergene i Sibirien, lignede fossilen en ulvs tænder med en forkortet hundens snude, en hybrid ulv. DNA-analyse fandt kraniet mest lignede Tibetian Mastiffs, ne .foundlands, og sibiriske Huskies.

Forskere har imidlertid mistanke om, at den sibiriske hund måske er uddød på grund af fremrykkende istider for 26.000 år siden. Således kan uafhængig domesticering andre steder i sidste ende have ført til de hunde, vi kender i dag. På den anden side kunne et sibirisk dyr have migreret i stedet for at blive udryddet.

I 2019 fandt en sibirisk mand et perfekt bevaret istid ulvehoved i permafrosten i den arktiske region Yakutia. Hovedet var 40.000 år gammelt og kan have været en underart, der uddøde sammen med mammutterne. At dømme efter hovedet kan det have været 25% større end nutidens ulve. Hundeller den forhistoriske hvalp
Også i 2019 fandt forskere, der udforskede Yakutsk, Sibirien en perfekt bevaret 18.000 år gammel hvalp.

Forskere blev forvirret af prøven, som de kaldte Dogor. Interessant nok kunne DNA-test ikke vise, om dyret var en hund eller en ulv.

“Vi har allerede mange data fra det, og med den mængde data ville du forvente at fortælle, om det var det ene eller det andet. Det faktum, at vi ikke kan antyde, at det kommer fra en befolkning, der var forfædre til begge – til hunde og ulve,” fortalte forsker David Stanton til CNN.

På grund af klimaændringer findes flere forhistoriske væsener i permafrosten hele tiden. Ældste Ubestridte Hundefossil
Den ældste ubestridte hundefossil går tilbage til 14.000 år. Det kaldes Bonn-Oberkassel hund fundet nær Bonn, Tyskland. I 1914 fandt arbejderne en grav, der indeholdt en hvalp, en kvinde og en mand. Det var den ældste kendte grav, hvor mennesker og hunde blev begravet sammen, dating til Paleolithic.

Analyse af graven indikerede, at hvalpen var velplejet. Således blev det et af de første eksempler på tidlig pet-menneskelig binding.

Bevis tyder på, at mennesker plejede den syge hvalp i uger, som måske er død af hundesyge. Gamle Syngende Hunde
For nylig delte vi historien om genopdagelsen af vilde ne.Guinea-syngende hunde. Selvom det betragtes som uddød, DNA-test afslørede, at hundene overlevede i Papua Ny Guinea. I årevis betragtede beboerne dem forvildede strejfer. Gemmer sig i de barske højland på øen, de forblev undvigende.

Ny Guinea syngende hunde er kat-lignende og synge med vokaliseringer i forhold til hvaler.

Hundene har genomiske varianter forskellig fra alle andre hunde i dag. Syngende hunde kunne være slægtninge til Australske dingoer og asiatiske hunde, som mennesker bragte til Oceanien for omkring 3.500 år siden.

Ny Guinea syngende hunde kan dele en fælles forfader med Akita og Shiba Inu racer.

Som du kan se, er historien om, hvordan domesticerede ulve førte til moderne hunde, meget kompleks. Som du kunne forvente, i betragtning af vores bånd i dag, gamle mennesker og hjørnetænder udviklede stramme bånd mange steder.

Nu er spørgsmålet, Har folk først tæmmet ulve, eller besluttede de at temme os?

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*