Skip to Content

Paxi.info

Jeg er ikke bange for døden

Dyatlov Pass-hændelsen: hvad dræbte ni unge vandrere på Dead Mountain?

Dyatlov Pass-hændelsen: hvad dræbte ni unge vandrere på Dead Mountain?

Be First!
by oktober 30, 2021 Historie

Ruslands Dyatlov Pass hændelse er en af de creepiest, mest mystiske sande historier nogensinde fortalt.

I januar 1959, under højden af den kolde krig, gik ni unge Urals Polytechnic Institute-studerende i 20 ‘erne og 30’ erne vandreture i Uralbjergene. Alle var erfarne vandrere og skiløbere, men ingen var forberedt på, hvad der var ved at ske.
Deres mål var at nå bjerget Gora Otorten. Det skulle være et 200-mile eventyr i alt.

Den 1. februar oprettede gruppen deres telt på skråningerne af Kholat Syakhl. På det oprindelige Mansi Folks Sprog Oversætter ordene groft til ” Dead Mountain.”

Efter uger begyndte forældre og universitetet at lede efter dem, men ingen ville se dem i live igen. Dagbøger og kameraruller efterladt i teltet afslører ledetråde om deres sidste øjeblikke.

Ukendt Overbevisende Kraft
Uger senere finder efterforskere deres telt fladt og deres kroppe spredt bredt i det omkringliggende område. Desværre, de syv mænd og to kvinder alle lidt en evigt uforklarlig ende.

Officiel liste dødsårsagen som” en ukendt overbevisende kraft “og” naturens spontane kraft.”

Det var som om nogle af dem var blevet ramt af en bils kraft. Ellers var der ingen ydre tegn på vold. Især, kun deres fodspor blev fundet, og ingen tegn på dyr eller ubudne gæster. Afstanden mellem fodsporene indikerede, at de gik i et normalt tempo. En søgning efter måneder
Det tog over to måneder at finde alle vandrere. Først blev der fundet to kroppe i nærheden af et cedertræ, nøgen bortset fra undertøj, med temperaturer så lave som -40 grader. Nogle af ligene var iført stykker tøj, der tilhører andre vandrere.

Dage senere blev der fundet flere kroppe i forskellige stadier af klæde. Endnu fremmed, de led af uforklarlige skader, indre brud, knækkede ribben, og misfarvet hud. Endelig, efter to måneder og opvarmningstemperaturer, søgende fandt den sidste af ligene, begravet under 13 fødder sne.

Mystiske Spor
Den studerende, der fandt teltet, sagde ,at det ” var halvt revet ned og dækket af sne. Det var tomt, og alle gruppens ejendele og sko var blevet efterladt.”

En campingovn var stadig usamlet, som om de aldrig havde været i stand til at bruge den.

En ukendt kraft forårsagede massive bryst-og kraniebrud. To af ligene manglede deres øjne, og den ene havde ingen tunge eller læber. Af en eller anden grund var der radioaktivt materiale på nogle af tøjet.

Ved begravelserne bemærkede ledsagere, at deres kære hud var blevet orange, og deres hår var gråt. Vilde Teorier Bugner
Siden da, ingen har forklaret, hvad der dræbte vandrere, med teorier, der varierer fra:

Angreb af udenjordiske
Pludselig lille lavine
Voldelig Katabatisk vind
Hemmelige KGB våben test
Død af Yeti
Et mord cover-up
I 2019, på 60-årsdagen for dødsfaldene, delte e .pedition Unkno .n historien. Vært Josh Gates diskuterer et dokument, der viser sovjetiske efterforskere kan have kendt om vandrernes dødsfald i februar 6. Men angiveligt fandt de ikke teltet før 26. februar?

Ifølge National Geographic, ” sovjetiske bureaukrati holdt sagen stille.”For nylig genåbnede russiske myndigheder undersøgelsen. (se nedenfor) flyvende kugler og luftfartøjer
Vidner, der var bjergbestigere, hævdede at se orange kugler flyve i området natten til hændelsen. Områdets beboere, meteorologer og soldater bekræftede orb observationer.

Nogle ofrenes slægtninge mente, at nogle ukendte militære test kunne have forårsaget dødsfaldene. En andragende til anklagemyndigheden Dyatlov-sagen den 29. juni 2020 mente nogle, at dødsfaldene skyldtes “uagtsomhed på vegne af raketingeniørerne, der begik en fejl i designet af skroget eller motoren i flyet, mislykket lancering og sabotage.”

Officiel årsag: lavine og dårlig sigtbarhed
Efter genåbning af sagen i 2019 regerede russiske myndigheder endnu en gang årsagen til de mystiske dødsfald var en lavine og dårlig synlighed. Lavinen ” tvang gruppen ud af deres telte til ly under en nærliggende højderyg. Manglende synlighed forhindrede derefter deres tilbagevenden.”

“Det var en heroisk kamp. Der var ingen panik. Men de havde ingen chance for at redde sig selv under omstændighederne,” sagde Andrey Kuryakov. “Versionen (af begivenhederne) om lavinen har fundet sin fulde bekræftelse, men det var ikke den eneste årsag til deres død,” fortsatte han.

Efter at lavinen tvang dem til at forlade teltet, krøb de i en nærliggende bjergryg. Derfra forsøgte nogle af gruppen at vende tilbage til Teltet, men gik tabt og frøs ihjel, ifølge den officielle rapport fra Andrey Kuryakov, vicechef for det regionale Anklagemyndighed.

Men der er stadig mange spørgsmål, herunder hvorfor de var i en tilstand af klæde og hvad forårsagede de massive indre skader? Hvis det var en lavine, skyldes den typiske død kvælning.

Selvom en lavine angiveligt ramte, var teltet nær overfladen og stak ud af sneen.

Yderligere, der var ingen tegn på en lavine på stedet. Ifølge Heavy, ” i over 100 ekspeditioner til regionen siden hændelsen, har ingen rapporteret forhold, der skaber en lavine.”Skråningen syntes for mild til at have været stedet for en lavine. Computermodeller Foreslår Freak Lavine
I dag, efter 62 år, tilbyder forskere nye forklaringer til Dyatlov Pass-hændelsen. Senest foreslår National Geographic, at videnskaben har svaret efter at have brugt computermodeller til at køre lavinesimuleringer. Mærkeligt nok bruger modellerne animation fra filmen fro .en and car crash e .periments.

To Sch .ei .iske forskere brugte filmens sne animation kode, lavine simuleringsmodeller, og bil crash impact modeller. De fandt, at en lille lavine blot 16 fødder på tværs kunne have forårsaget de traumatiske skader set i ofrene. Det ville være en meget sjælden perfekt storm, på et ” nøjagtigt sted, på det nøjagtige øjeblik, i løbet af den ene meget vinterlige nat.”

“Forskernes computermodeller demonstrerede, at en 16-fods lang blok med heftig sne i denne unikke situation kunne bryde ribbenene og kranierne af mennesker, der sov på en stiv seng. Disse skader ville have været alvorlige, men ikke dødelige—i det mindste ikke med det samme,” rapporterede National Geographic.

Således ramte en hurtigt bevægende plade af sne campisterne, da de sov. Tre mennesker blev alvorligt såret i lavinen, mens de andre forsøgte at flytte dem i sikkerhed. Tabt i mørket havde de ingen chance for at overleve.

Yderligere Forklaringer
Yderligere forklaringer tyder vandrerens tilstand af klæde kan have været forårsaget af paradoksale afklædning.

Tøj efterladt med radioaktive spor kan have været forårsaget af camping lanterner indeholdende thorium.

Dyr kan have scavenged ligene, hvilket resulterer i manglende øjne og tunge.

Dermed, de erfarne vandrere blev fanget af en freakish lavine, uvidende om, at den tilsyneladende blide skråning var forræderisk under deres campingplads.

Var det en lille freakish lavine, der forårsagede vandrernes død den aften? Ingen ved med sikkerhed, men en af de involverede forskere, Ale .ander PU .rin, siger For Ham: “dette er en historie om mod og venskab.”

Previous
Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*